Vi hjelper deg til fornyet helse

Fredheim er et livsstils- og velværesenter som hjelper deg til fornyet helse – et unikt tilbud til deg som ikke er tilfreds med bare å behandle symptomer, men som også ønsker å forebygge, samt påvirke årsaken til sykdom. Stedet har en familiær atmosfære og ligger naturskjønt til i stille og rolige omgivelser i Gruveåsen på Kongsberg med flott utsikt mot Skrimfjella. Her kan både syke og friske finne hvile fra hverdagens mas og travelhet, gå turer i skog og mark med ledsager eller alene, lytte til lærerike foredrag og stresse ned med massasje og boblebad/badstue.

Vår historie

Fredheim så dagens lys i 1980 i det lille tettstedet Skotselv, midt mellom Hokksund og Åmot i Buskerud. Stedet var lite og hadde plass til bare 10 gjester om gangen. På grunn av stor pågang tok det ikke lang tid før vi var fullbooket flere måneder fram i tid. Etter syv suksessrike år fikk vi i 1987 muligheten til å kjøpe et tidligere astmahjem med fantastisk beliggenhet i Gruveåsen i Saggrenda på Kongsberg – et sted omringet av nydelig furskog og kjent for sin gode og helsebringende luftkvalitet. Dette var midt i blinken for et voksende livsstilssenter og siden har vi holdt til her.

I løpet av over 38 år har vi utviklet et meget effektivt program som har gitt oss kompetanse til å hjelpe mange mennesker med forskjellige livsstilssykdommer. Basisprogrammet kalles NEWSTART og legger vekt på et liv i balanse når det gjelder ernæring, mosjon, vann, sol, måtehold, luft, hvile og tillit – det som kalles de åtte helsenøklene. Vårt fokus på både teoretisk og praktisk undervisning gjør det lettere for deg å følge opp egne målsettinger etter oppholdet.

Vår spesialitet er et 100 % plantebasert kosthold som inkluderer mye råkost og appetittvekkende varmretter som vi får mange gode tilbakemeldinger på. Gjestene synes det er utrolig at plantebasert mat kan smake så godt.

Fredheim

Våre omgivelser

Fredheims visjon, misjon og kjerneverdier

Visjon

At mennesker opplever helhetlig helse og håp om et bedre liv.

Misjon

Å gi mennesker en forbedret helse, verktøy til en sunnere livsstil og inspirasjon til å hjelpe andre.

Våre kjerneverdier

FAMILIÆRT – en varm atmosfære
INSPIRASJON – styrke til forandring
KVALITET – gjennom kunnskap og erfaring
INTEGRITET – ønske om å være ekte
NYTENKNING – gjennom videreutvikling og praktiske løsninger
KRISTNE VERDIER – omsorg for hele mennesket

Fredheims venner

Har du blitt inspirert av Fredheim-opplevelsen og ønsker å dele din begeistring med andre?

Her kommer noen forslag til hva du kan gjøre:

  • Dele ut brosjyrer og fortelle om Fredheim – ta med så mange brosjyrer du ønsker når du er hos oss eller vi sender deg gratis i posten
  • Gi et gavekort til en du bryr deg om
  • Samle en gruppe venner/interesserte som du ønsker skal få en opplevelse/smakebit av Fredheim, så kan vi arrangere en ”helsedag” eller en ”helsehelg” spesielt for dere. Ta kontakt hvis dette er av interesse.

Ønsker du å støtte Fredheim med en pengegave kan dette settes inn på konto 2801.48.47334.

Vi er også åpne for dine idéer – kontakt oss gjerne for et samarbeid.

Tlf. 32 86 71 00

post@fredheim.org