Sliter du med smerter i nakke, rygg eller muskler?

Har du prøvd “alt mulig” i månedes- eller åresvis og ingenting ser ut til å hjelpe?
BEREGN DIN PRIS
“Helt enkle hverdagsgjøremål føles som å bestige et fjell!”
“Jeg skulle så ønske at jeg kunne nyte å leke med barna – bare jeg ikke hadde denne smerten i ryggen!”
“Det er vanskelig å fokusere på arbeidet mitt på grunn av smerten i nakken.”

Kjenner du deg igjen?

 • Du skulle ønske at du kunne bli kvitt smerten i nakken, ryggen, leggene, armene - men ingenting hjelper i det lange løp.
 • Du har prøvd å få hjelp fra leger, fysioterapauter, osteopater, naturopater, kiropraktorer og flere til. De har gjort sitt beste, men har ennå ikke klart å sette fingeren på problemet.
 • Smertestillende tabletter pleide å fungere, men selv de ser ut til å ha ubehagelige bivirkninger - hvis de hjelper i det hele tatt

Heldigvis behøver det ikke å fortsette slik! Det finnes en utvei!

Tre tips for smertelindring

Her er tre tips som kan hjelpe deg til å tenke annerledes i forhold til smertelindring – og forhåpentligvis hjelpe deg til å bli helt smertefri:
1 – PRØV EN ANNEN FORM FOR BEHANDLING
Forskning kan lure oss når det gjelder mangel på evidens for behandling av langvarig smerte. Grunnen er at den ikke er tilstrekkelig diagnosespesifikk. Skulle man gi en spesifikk type behandling som hadde hjulpet et spesifikt individ til 29 andre personer med lignende symptomer men med en annen bakenforliggende årsak, ville studien vise at det ikke gav noen merkbar effekt. Så hjelper ikke behandlingen du får, bør du undersøke hva som finnes av andre behandlingsmuligheter for dine symptomer.
2 – PRØV ANDRE BEHANDLERE
Når det gjelder manuelle behandlinger eller funksjonell instruksjon i spesielle øvelser, er det lurt å huske på at alle behandlinger ikke er like. Får du ikke hjelp av en behandler, undersøk om det finnes andre dyktige behandlere som du kan få hjelp av.
3 – TENK UTENFOR BOKSEN
Anders Olsen ble i en ulykke lammet fra livet og ned med konstante, fryktelige fantomsmerter i beina. Han spiste masse smertestillende i flere måneder – helt til en venn anbefalte ham å begynne å svømme igjen. Denne treningen ble hans redning. Ved kraftig trening produserer kroppen sitt eget morfin. Dette gjorde at når han trente i 4 timer om dagen kunne han leve helt uten smertestillende.

Fredheims program for smertelindring

“Naturlig Smertelindring” er et 10-dagers opphold for deg som ønsker en bedre, smertefri hverdag. Vi fokuserer på å lindre og behandle langvarige mekaniske smerter i muskler og skjelett. Gjennom relevante foredrag vil du få forøket kunnskap om hvordan du kan oppnå en bedre, smertefri hverdag. All oppfølging og behandling vil være tilrettelagt for dine spesielle behov og er inkludert i prisen.

10 DAGER – ALT INKLUDERT
 • Plantebaserte måltider – et optimalt kosthold reduserer betennelsestilstanden i kroppen og styrker blodomløpet slik at smertebehandlingene kan gi optimale resultater.
 • Kokekurs (to hver uke) – du lærer hvordan du kan forberede måltider som er optimale i forhold til smertelindring.
 • Helseforedrag – gir deg den kunnskapen og de verktøyene du trenger for å forstå hvordan kroppen din forholder seg til smerte.
 • Gymnastikk på hverdager – få gang i endorfinene; føl deg bedre!
 • Turer og utflukter med ledsager – avled hjernen din fra følelsen av smerte ved å nyte vakker natur og godt felleskap.
 • Sosialt samvær og hyggekvelder – få nye venner, fortell historier, le sammen.
 • Boblebad og badstue – hjelper kroppen din til å hvile og heles.
 • Blodprøver ved ankomst og avreise – hjelper oss å sette en mer nøyaktig diagnose.
 • Konsultasjoner med lege og fysioterapeut– skreddersy et program som gjør ditt opphold på Fredheim så bra som mulig.
 • Alle behandlinger - massasje, hydroterapi og fysioterapi - foreskrives av et ekspertteam med den hensikt å lindre smerten og komme til bunns i årsaken til den.
BEREGN DIN PRIS
Få hjelp med bestillingen din – ring 32 86 71 00

Birthes historie

“I 3 år fikk jeg vite at jeg ikke feilet noe.”
Jeg var uendelig lei av å spise masse smertestillende på grunn av nervesmerter ned langs høyre bein så snart kroppen min ble liggende horisontalt. Til tross for utallige røntgenundersøkelser, spesialister og fysioterapeuter (jeg har talt til 14) ble resultatet likevel hver gang at de “fant ikke noe”. Så kom nyhetsbrevet fra Fredheim. Min mann, som har vært på Fredheim tidligere, fikk meg overtalt til å dra. På Fredheim møtte jeg den svenske fysioterapauten Hans Lillbäck. Da han etter 10 min undersøkelse sa: “Å ja, her er det noe”, kunne jeg ikke tro ham. I tre år hadde alle sagt at det “ikke var noe”. Han ga meg en uhyre grundig undersøkelse, så behandling, og deretter mente han at problemet skulle være løst. Jeg ble sjekket litt i dagene etterpå, og smertene forsvant noen dager etter jeg var kommet hjem. Konseptet på Fredheim med sunn mat, gode behandlinger, helseforedrag, tilpasset trening og mosjon i den fine naturen er komplett. Og jeg er dem svært takknemlig for hva de har gjort for meg!

Møt ditt smerte ekspertteam på Fredheim

Helsepersonell vil være til stede under hele oppholdet. Du vil ha anledning til å tilbringe tid med profesjonelle helsearbeidere som kan hjelpe deg med helsespørsmål og personlige behandlinger. Her er to av nøkkelpersonene i vårt team.

Hans Lillbäck. Fysioterapeut med 40 års erfaring og spesialisering innen manuellterapi samt ergonomi, hjelper deg med førsteklasses smertebehandling under ditt opphold. Han er spesielt dyktig innen funksjonell diagostisering av problemer i nakke og rygg, og eksepsjonelt dyktig innen manipulasjon for å løse smerteproblemer som andre ikke har lykkes i å løse.

Dr. Jan Fossum er utdannet fysioterapaut og lege med spesialutdanning i reumatologi og indremedisin. Han har jobbet som overlege på Jeløy Kurbad i Moss i flere år, samt arbeider som tilsynslege og foredragsholder på Fredheim. Han er meget godt likt av pasientene da han er en god lytter og en som virkelig bryr seg om deres beste.

Jeg har hatt ryggplager i 27 år, ti besøk hos kiropraktor, sett seks forkjellige fysioterapauter, gått på ryggskole og prøvd mange forskjellige treningsopplegg – uten å bli bra. Så finner fysioterapauten Hans Lillbäck her på Fredheim ut av at jeg er låst i bekkenet på venstre side, og han klarer å løse det opp!!! – Kirsti Warvik, tidligere gjest
hello world!

© 2021 Fredheim Livsstilssenter. All rights reserved. Hjemside av Dexera

0
Handlekurv
 • No products in the cart.