Vårt diabetesprogram

er utmerket til å reversere diabetes fordi det er rettet mot de underliggende faktorene som forårsaker sykdommen – noe tradisjonell medisin ikke er i stand til å gjøre!

Programmet fokuserer på å iverksette en rekke livsstilsendringer som er mulige for alle å gjennomføre, og som gjennom nyere forskning er bevist å forbedre blodsukkernivået betydelig ved at insulinresistensen reduseres.

Gjennom flere konsultasjoner vil vi få et klart inntrykk av ditt sykdomsbilde. Vi gir veiledning som er tilpasset hver enkelt gjest i forhold til hvordan du kan forbedre din tilstand på en effektiv måte, samt å følge progresjonen din underveis.

Det er mange faktorer som spiller inn og sammen fører til en forbedring som kan måles. Regelmessig fysisk aktivitet er en del av timeplanen hver dag, og dette virker både inn på å senke blodsukkernivået [1og å redusere kroppens insulinresistens [2].

Det serveres smakfull, plantebasert kost som er sammensatt med tanke på å redusere stigningen i blodsukkernivået i tiden etter et måltid, og også på lang sikt [3]. Vi gir behandlinger som øker kroppens metabolisme/stoffskifte, og i tilfeller med nevropati vil behandlingene forbedre sirkulasjonen slik at nervene kan heles bedre [4]. Urter og kosttilskudd som har vist seg å være nyttige i å bidra til å senke blodsukkernivået, blir også ofte anbefalt [5].

En logg hvor man registrerer daglige blodsukkerverdier er verdifull for å observere utviklingen i blodsukkernivået. I tillegg tar vi blodprøver ved begynnelsen og avslutningen av programmet for å se hvilken effekt disse endringene kan ha selv i løpet av kort tid! Når du har gått gjennom dette programmet, vil du reise hjem med en forståelse for de prinsipper og praktiske tiltak som skal til for at du skal kunne gjenvinne helsen din. 

Andre i samme situasjon som deg har utført disse endringene, og vanligvis ser de en betydelig nedgang i blodsukkernivået i løpet av oppholdet her. Dette leder ofte til at de kan trappe ned på dosen av medikamenter som regulerer blodsukkeret. Flertallet av deltakerne erfarer vektreduksjon, forbedrede kolesterolnivåer, økt energi og bedring av symptomer på nerveskade som følge av diabetes. Det beste med dette programmet er at forbedringene fortsetter dersom livsstilsendringene også opprettholdes etter at du kommer hjem!

Stedet er ikke tilpasset for personer med funksjonsnedsettelse.

Diabetes er en kronisk sykdom. Det er mange negative konsekvenser forbundet med ikke å behandle diabetes på en hensiktsmessig måte; deriblant økt risiko for hjertesykdom, problemer med øynene og nyrene, nerveskader, sår som ikke heles, og amputasjoner, for å nevne noen. Alt dette kan virke overveldende, men det er gode nyheter også: livsstilsendringer er påvist å være den viktigste og mest effektive måten å behandle og reversere diabetes på. Opplæring og gjennomføring er nøklene til suksess når det kommer til diabetes.

Det finnes flere ulike typer diabetes. Diabetes Mellitus type 2 er den vanligste formen.  Bukspyttkjertelen lager insulin og skiller det ut i blodet, og dette fører til at nivået av sukker i blodet senkes. Diabetes type 2 er drevet av økt resistens mot virkningen av insulin. Studier viser at denne tilstanden i stor grad påvirkes av daglige valg og er derfor mulig å endre. Dette betyr at gjennom å gjøre gode valg hver dag kan man bidra til å reversere denne prosessen, og ofte bli helt fri for sykdommen!

Diabetes Mellitus type 1 er hovedsakelig sett på som en autoimmun sykdom. Her er det en ødeleggelse av de cellene som skal produsere insulin, og dette fører til at kroppen ikke kan produsere tilstrekkelig av insulin. Som et resultat av dette utvikles diabetes. Denne formen for diabetes utgjør kun 4-6 % av alle tilfeller av diabetes. Den blir vanligvis diagnostisert i barndommen, men det forekommer også tilfeller hvor man først ser effekten av sykdommen i voksen alder. Selv om denne tilstanden vurderes som irreversibel, vil sunne livsstilsendringer redusere mengden av nødvendige medisiner, og ved å holde blodsukkeret under kontroll kan man også utsette, eller i beste fall forhindre at andre av kroppens organer skades!

Svangerskapsdiabetes er karakterisert ved at blodsukkernivået forhøyes under graviditet. I løpet av graviditeten lager morkaken hormoner som fører til stigning i blodsukkeret; vanligvis kan bukspyttkjertelen produsere nok insulin til å motvirke denne stigningen, men dersom dette ikke er tilfellet, vil svangerskapsdiabetes utvikles. Denne tilstanden gjør at morens sannsynlighet for å utvikle diabetes type 2 senere i livet syv-dobles. Den øker også risikoen for komplikasjoner under fødsel og i tiden like etter. Heldigvis ser man at livsstilsendringer er den viktigste måten å forebygge og håndtere denne tilstanden på!

Hva du kan forvente

  • Å redusere dosering og/eller antall av diabetesmedisiner
  • Å få grundig og praktisk undervisning i å forstå faktorene som forårsaker diabetes
  • Å lære om de nødvendige livsstilsendringene som er vitenskapelig vist å kunne forebygge, behandle og reversere diabetes
  • Å lære å forberede sunn mat som er hensiktsmessig for diabetes
  • Å motta vannbehandlinger som forbedrer blodsirkulasjon og kroppens evne til å reversere nevropati
  • Å starte på en reise for å reversere din diabetes